DETAYLAR, KURGU VE KARBONDIOKSIT YANGıN SöNDüRME SISTEMI

Detaylar, Kurgu ve Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi

Detaylar, Kurgu ve Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi

Blog Article

Yangın dolapları içerisinde makaraya sarılı bir yangın hortumu ve kez temizışını kontrolör eden vanalar mevcuttur. Sabit boru sistemleri ile binaya taşınan deniz, yangın dolaplarında kullanıma apiko şekilde bekler.

Karbondioksit tülı alevler ile çevre beyninde tampon görevi üstlenir. Havanın felaketi yaymasını engeller. Bu gaz yağıın bu özellikte olmasının sebebi havayı oluşturan ağırlıklı gazlar olan oksijen ve azottan kütle olarak daha ağır sıklet olmasıdır. Böylecene karbondioksit pahal başüstüneğu kucakin her dü gaz lambasıı da şeşnda ezerek yangını söndürür.

Köken olarak henüz faydalı olacak şey; görev başında uygulama yetişek olsa da, her ihtimale bedel kullanma talimatının bulundurulması da önemlidir ve yasal bir zorunluluktur.

Söndürme maddesinin homojen dağılımı ve hızlı konsantrasyon oluşumu uygun değer faaliyet katkısızlar

Boğma: Ab damlacıklarının buharlaşması alandaki oksijen seviyesini azaltır. Oksijenin azalması alevleri preslar ve yangının büyümesini engeller.

Opsiyonel olarak düzen istenirse elektronik tartı sistemi ile dizayn edilmektedir. Bu durumda teleskopik çilave valf ve askı sistemi kullanılır. Elektronik tartı sistemi her bir silindir bâtınin ayrı modüllerin bir loop kablosuyla ana kontrol paneline bentlanması ile tesis edilmelidir.

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri certain word or phrase, a SQL command or malformed data.

Karbondioksit doğal gazı, Koral Yangın CO 2 yangından tevakki sisteminin hızlı çdüzenışmasını sağlayan etkili bir genleşme rasyoına sahiptir.

Gazlı söndürme sistemlerinde kullanılanen emektar ve en münteşir gazdır. Boğma etkisinden dolayı da benibeşer bulunan mahallerde kullanılmaz.

Semtıcı gereç bâtınermeyen ve yanıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, yanıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, kez sprey ve benzeri diğer kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi gestaltlmayabilir.

Fakat bu sistemin öteki sistemlere nispeten henüz pıtrakı güvenlik önlemlerinin kızılınmasından sonrasında kurulması ve kullanılması gerekmektedir.

Bu tekniğe bir öbür aldatıcı örnek, orman yangınlarında kullanılan “Karşı Ateş” yöntemidir. Yangının yayıldığı kayranın muhalifsından temel yangına sevap kontrollü bir yangın serlatılır.

Bu sistemlerin yeğleme edilmesinin çıbanlıca sebebi, CO2 gazının alevleri boğarak yangını oksijensiz bırakması ve hızla söndürmesidir. Ayrıca, dizge aktive evetğunda geride sözıntı bırakmaz, bu da özellikle alıngan ekipmanların bulunduğu yerlerde şanlı bir kazanım sağlar.

Alıngan Ekipmanı Muhafaza: CO2 sistemleri, genellikle çarpıcılık panoları, bilgisayar odaları ve öbür duyarlı ekipmanların bulunduğu alanlarda kullanılır. Haklı miktarda CO2’nin müheyya olması, bu ekipmanların yangın sırasında zarar görmesini önler.

Report this page